SNIT EN SNOET

NUTTIGE INFORMATIE

Geplukte Cairn = extra kort.

Neem steeds de tijd om goed uit te leggen wat u van mij verwacht. Bij een eerste bezoek is het een beetje aftasten om te weten wat u wilt. Bijvoorbeeld "kort" is voor u misschien net iets langer dan voor die andere persoon wiens hond net getrimd is en "lang" is misschien voor u net iets korter dan wat ik in gedachten had !  Om misverstanden te vermijden bespreken we dus samen hoe u uw viervoeter getrimd wil hebben. Ook achteraf appreciëer ik ten zeerste uw op- en of aanmerkingen zodanig dat aan al uw wensen en vooral aan het welzijn van uw huisdier kan voldaan worden. Dus :
     
NIET TEVREDEN ... VERTEL HET MIJ ! TEVREDEN ... VERTEL HET ANDEREN !!


Hierbij maak ik toch ook nog eens de bemerking dat ik het liefst enkel scheer indien dit de vacht niet schaadt. Met knippen, plukken of effilieren bekomt u ook mooie, gelijkwaardige resultaten en uw hond blijft zijn mooie, gezonde pelsje behouden ! (Zie beide foto's op deze pagina)

Plukken of strippen ?
Een hond die geplukt moet worden (zoals de Westie, de Cairn Terrier of de Ierse Terrier bvb.) kan ofwel kort geplukt worden - hierbij worden alle dekharen verwijderd - maar hij kan ook gestript worden - hierbij wordt slechts de helft van de dekharen geplukt.

Gestripte Cairn = slechts helft van de bovenlaag wordt geplukt. De hond oogt natuurlijker en behoudt iets meer haar.

Verdere tips :


Hond voor trimmen goed uitlaten en aangelijnd brengen

Hond droog brengen

Hond niet met volle maag brengen

En last but not least ... AFSPRAAK NAKOMEN OF OP TIJD AFBELLEN !!  


Niemand verplicht u om een afspraak te maken, gelieve hier dan ook correct in te zijn en bij verhindering mij op tijd - d.w.z. ten minste 24 u op voorhand - te verwittigen zodanig dat een eventuele andere klant uw plaats kan innemen.
Nog teveel mensen komen gewoon niet opdagen ZONDER te verwittigen. Dit kan uiteraard niet en de afspraak zal dan ook in rekening gebracht worden.