SNIT EN SNOET

TRIMMEN VAN DE KAT

Katten zijn bij mij al even welkom als honden. Ik heb er zelf 4 en ben er dan ook even goed mee vertrouwd als met honden.

Het is een misvatting dat alleen honden zouden gebaat zijn bij een regelmatige vachtverzorging.


Katten, en dan vooral de lang- of halflangharige, hebben eveneens nood aan een degelijke vachtverzorging. Het is een feit dat de kat sowieso zelf ook aan vachtverzorging doet maar een poes kan langere haren zelf niet optimaal verzorgen. Regelmatig uitborstelen en ontklitten zou een wekelijks ritueel moeten zijn bij kattenbaasjes maar helaas schiet dit er nogal eens bij in wegens zelf te weinig tijd, zin of kennis om de vacht optimaal te verzorgen. U kan dan uw lieve kattenschat bij mij laten ontwollen of ontklitten en eventueel laten wassen indien gewenst.

Sommige katten laten dit uiteraard niet toe, vandaar de noodzaak om ze van jongsaf aan vertrouwd te maken met een borstel en/of kam. Dan zijn ze het reeds gewoon en genieten er zelfs meestal van !  Verder is het heel goed mogelijk dat ze zich thuis niet laten borstelen maar wel in het trimsalon omdat ze daar in een nieuwe omgeving zijn. Ik zal er in elk geval alles aan doen om de kat op haar gemak te stellen door middel van rustige achtergrondmuziek, het gebruik van Feliway indien nodig (is kalmerende omgevingsspray die katten een rustig gevoel geven) en de nodige tijd om ze niet te bruskeren !